Γαστρονομία

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, όπως συνηθίζει να λέει ο λαός μας. Έτσι και εμείς στο ITILO TRADITIONAL HOTEL, ξεκινάμε την παροχή των γαστρονομικών μας εδεσμάτων από το πρωί. Δεν ξεχωρίζουμε μόνο για την ποικιλία αλλά και για την ποιότητα των προσφερομένων προιόντων. Μετά την αυστηρή επιλογή των πρώτων υλών από τοπικούς μικροπαραγωγούς και το αγρόκτημα μας οι γυναίκες της οικογένειας προχωρούν στην παρασκευή εδεσμάτων με έμπνευση από την ελληνική και ειδικότερα την μανιάτικη παραδοσιακή διατροφή.

Στο πρωινό μας δεν θα βρείτε τυποποιημένα κρουασάν και μαρμελάδες εμπορίου. Θα απολαύσετε σπιτικά κέικ και μαρμελάδες, παραδοσιακά λαλάγγια Μάνης, φρέσκα αυγά από τις κότες μας με λουκάνικα ντόπια, παστό χοιρινό και σπιτικό κατσικίσιο τυρί, φρέσκα φρούτα, ψωμί ζυμωτό από τον φούρνο του χωριού, χειροποίητη μαρμελάδα νεράντζι της κυρίας Παναγιώτας, δροσερό γιαούρτι και μέλι από την περιοχή και πολλά άλλα. Τα διάσημα πορτοκάλια Λακωνίας είναι το δροσιστικό μας ποτό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στο ITILO TRADITIONAL HOTEL βρίσκεται ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Μάνης. Απολαύστε δίπλα στην παραλία φρέσκα θαλασσινά και ψαρομεζέδες, συνταγές με λαχανικά που καλλιεργούμε στον κήπο μας. Oι σπεσιαλιτέ της οικογένειας, o περίφημος μανιάτικος κόκορας με τσακιστές ελιές και τυρί σφέλα, η μανιάτικη τυρόπιτα, και το αγριοκάτσικο με αγκινάρες και μάραθο ψημένο στον χωριάτικο φούρνο είναι ένα μικρό δείγμα των απολαυστικών γευστικών προκλήσεων το οποίο μας προσδίδει μια μοναδικότητα.